facebook twitter linkedin vcard picasa

Anadolu Psikologlar Derneği tarafından doğrulanmış sakarya psikolog listesi

Sakarya Psikolog listesi

sakarya-psikolog
Uzm.Klinik Psikolog İlhan BOZKURT

2001 yılında 19 Mayıs Üniversitesinden Psikolog Unvanı ile mezun olmuştur. Lisans eğitiminden sonra Klinik Psikoloji, Kariyer Psikolojik danışmanlığı ve Bağımlılık Psikolojisi uzmanlık alanlarında 3 adet master eğitimini tamamlayarak Uzman Psikolog Olmuştur.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yönetmeliğine uygun olarak 466 saatlik Aile Danışmanlığı setifika eğitimi ile Aile Danışmanı unvanı almıştır.

Sağlık Bakanlığı Psikolojinin Tıbbi Uygulamalarında görev alma yetki belgesine sahiptir. 21 yıllık mesleki deneyim sürecinde 10 binlerce kişi ile psikoterapi ve psikolojik test çalışmaları yapmıştır. Birçok özel kurumda, üniversite ve kamu hastanelerinin psikiyatri kliniklerinde görev yapmıştır. Çalışma ve uzmanlık alanları içerisinde özel gereksinimli çocuklar, yetişkin terapileri, evlilik ve aile terapisi, kişilik, zeka ve çocuk gelişim testleri, kariyer danışmanlığı, bağımlılık danışmanlığı, panik bozukluk, korkular, depresyon, sosyal fobi, eğitim ve okul sorunları, davranış sorunları, cinsel sorunlar, travmalar aile ve evlilik sorunları gibi birçok konu bulunmaktadır.

Klinik alandaki çalışmalarının yanısıra Gelişim üniversitesinde psikoloji bölümü öğrencilerine ve psikologlara yönelik mesleki eğitimler vermiştir. Sivil toplum kuruluşlarında da bu yönde mesleki eğitimler vermektedir.

Anadolu Psikologlar Derneği Genel Başkanlığının yanı sıra Sakarya Yeşilay Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığını yürütmektedir.

Sağlık bakanlığından ve çeşitli meslek örgütlerinden birçok sertifikaya sahiptir ve uzmanlık alnlarıyla ilgili sertifikalı eğitimler vermektedir.

Uluslararası ve Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan bilimsel makaleleri 2022 yılı itibariyle 500'e yakın atıf almış, 3 adet kitap bölümü yazmıştır.

Online terapi konusunda da çalışmalar yapmaktadir. Türkiye'nin ilk uzaktan psikolojik yardım uygulamalarını 2010 yılında kurduğu web sayfası ile başlatmış, 2013 yılında bu çalışmaları Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisinde yayınlanmıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

SAYFA GÜNCELLENMEKTEDİR

Uzman Klinik Psikolog İlhan Bozkurt hakkında basında çıkan bazı haberler